ONS LEIDEN

wandelroute Leiden-Noord

Het Kooiplein is een centrale plek in Leiden-Noord. Bewoners komen hier samen of passeren elkaar juist ongemerkt terwijl ze op weg zijn naar werk, school, het buurthuis of de supermarkt verderop. Leiden-Noord bestaat uit de wijken De Kooi, Noorderkwartier en Groenoord. De vroegere arbeiderswijken van Leiden-Noord zijn inmiddels al jaren het toneel van grootschalige stadsvernieuwing. De buurten zijn in transitie, woningen worden gerenoveerd en de gemeente Leiden heeft toekomstplannen. Ons Leiden laat een momentopname zien. Een inkijkje in Leiden-Noord in 2021. Wat zie je als je hier dagelijks door de straten en parken loopt? We nemen je graag mee op pad! 

Audiotour
Sociaal cultureel ondernemer en theatermaker Erik Olijerhoek (Roggeveen|Olijerhoek en Firma Verhalen) maakte een audiotour van de stadswandeling. Daarin ontmoet hij ook met verschillende bewoners van Leiden-Noord. Beluister de audiotour hieronder!

Audiotour Ons Leiden - editie Leiden-Noord

met Erik Olijerhoek

info@weareleiden.com 

We Are Leiden wordt
ondersteund door:
Gemeente Leiden

Volg ons op social media:

MENSEN
VERBINDEN,
VERHALEN
MAKEN

We Are Leiden gebruikt verhalen die leven in de stad en haar wijken en geeft deze een podium. Het motto 'mensen verbinden, verhalen maken' staat bij ons centraal en zal dan ook altijd in onze projecten terug te vinden zijn.