Onder de naam We Are Leiden organiseert Stichting Stadsprogrammering vanaf 2017 diverse projecten waarbij bijzondere ontmoetingen centraal staan. Ons motto is: ‘mensen verbinden, verhalen maken’.

Waar gaat We Are Leiden over?
We Are Leiden gaat in op de sociaal-maatschappelijke thema’s en creëert een podium voor bijzondere verhalen uit de stad en de wijken. Onze evenementen ontstaan veelal als een reactie op actuele onderwerpen die spelen in de stad. We Are Leiden werkt daarbij vanuit drie programmalijnen: Connecting Newcomers and Locals, Connecting Squares and Neighbours, Connecting City and Discoveries.

Geschiedenis
In 2017 werd vanuit Cultuurfonds Leiden het initiatief genomen voor de oprichting van Stichting Stadsprogrammering. Theatermaker Pepijn Smit (PS Theater) werd benoemd tot stadsprogrammeur en kreeg de opdracht om actuele thema’s in de stad te signaleren en te vertalen naar projecten. Al snel vond Pepijn de samenwerking met o.a. Studio Kordaat en Stadslab Leiden en werd ons eerste event onder de titel ‘We Are Leiden’ opgezet.

Vanaf het najaar van 2017 gaat Stichting Stadsprogrammering volledig verder onder de naam We Are Leiden. We Are Leiden ontwikkelt zich verder als een platform en onder de vlag van We Are Leiden organiseren wij komende jaren uiteenlopende projecten en evenementen.

Connecting Newcomers and Locals
Op 27 augustus 2017 organiseerden wij ons eerste event (i.s.m. Stadslab Leiden, Studio Kordaat en een aantal betrokken Leidenaren) waarbij 150 Leidenaren een persoonlijke rondleiding door de binnenstad gaven aan nieuwkomers in de stad. Nieuwkomers waren o.a. expats en internationale studenten, maar ook statushouders die recent huisvesting in Leiden hadden gekregen. Hun komst was en is een actueel thema op de sociaal-maatschappelijke agenda van de stad en We Are Leiden heeft dit vertaald naar de programmalijn ‘Connecting Newcomers and Locals’. Rondom dit thema vinden in 2017 en 2018 meer verrassende evenementen plaats.

Voor de programmalijnen ‘Connecting squares and neighbours’ en ‘Connecting city and discoveries’ zullen vanaf 2018 nieuwe projecten worden ontwikkeld.

Wilt u meer informatie, ideeën pitchen of een samenwerking met ons aangaan op het thema ‘Connecting Newcomers and Locals’? Neem dan contact met ons op via

 

INFO@WEARELEIDEN.COM

Onderdeel van:

Ondersteund door:

Onder de naam We Are Leiden initieert, organiseert en programmeert Stichting Stadsprogrammering diverse projecten. We Are Leiden gebruikt verhalen die leven in de stad en haar wijken en geeft deze een podium. Het motto 'mensen verbinden, verhalen maken' staat bij ons centraal en zal dan ook altijd in onze projecten terug te vinden zijn.

We Are Leiden – 2018 ©