Wie wij zijn

We Are Leiden is een initiatief dat sinds 2020 wordt geleid door vier creatieve ondernemers uit Leiden. Wij zijn: Eric, Marit, Renée en Anika. ​​

Anika is journalist en tekstschrijver. Voor We Are Leiden is ze zakelijk projectleider en verantwoordelijk voor o.a. de strategie. Ze staat graag op haar op tijdens yoga en houdt van wandelen. Daarnaast drinkt ze op kantoor heel veel koffie.​

Renée is freelance producent van grote evenementen, zoals De Nacht van de Vluchteling. Ze is daarnaast projectleider van de evenementen en projecten van We Are Leiden. Renée houdt van fietsen en ging zelfs op haar fiets de hele wereld over. Haar favoriete snack zijn nootjes. 

Eric en Marit zijn grafisch ontwerpers en hebben samen Studio Kordaat in Leiden opgezet. Ze zorgen voor de branding en communicatie van We Are Leiden. Marit draagt het liefst sokken met avocado-print en is altijd te porren voor een potje kickboksen. Eric zit graag op de racefiets en wil graag na zijn fietstochtjes een lekker biertje drinken. 

Van links naar rechts: Eric van der Zwet, Anika van de Wijngaard, Renée Schmidt en Marit Turk

Geschiedenis
We Are Leiden is in 2017 opgezet om de culturele sector meer te betrekken bij het sociale domein in Leiden. Het is ontstaan als initiatief van Cultuurfonds Leiden en ontwikkeld in samenwerking met regisseur en toenmalig stadsprogrammeur Pepijn Smit. 

In 2017 en 2018 hebben wij diverse projecten ontwikkeld, zoals de Kick-off, Human Library en het Stadsdiner.

info@weareleiden.com 

We Are Leiden wordt
ondersteund door:
Gemeente Leiden

Volg ons op social media:

MENSEN
VERBINDEN,
VERHALEN
MAKEN

We Are Leiden gebruikt verhalen die leven in de stad en haar wijken en geeft deze een podium. Het motto 'mensen verbinden, verhalen maken' staat bij ons centraal en zal dan ook altijd in onze projecten terug te vinden zijn.

© We Are Leiden – 2020