KICK-OFF 2018

Op zondag 26 augustus vindt de Kick-off 2018 plaats. We Are Leiden daagt 150 Leidenaren uit om 150 nieuwkomers een persoonlijke rondleiding te geven door de stad. Niet de toeristische en bekende hoogtepunten van de Leidse binnenstad, maar juist de plekken waar stadsbewoners in hun dagelijks leven graag komen, staan centraal. Zoals een leuk café om koffie te drinken, een mooi park, een knusse boekwinkel of een ruim grasveld waar je goed kunt sporten. Het doel is om nieuwkomers te helpen om Leiden echt te leren kennen en om mensen in de stad met elkaar te verbinden. Geef je op en doe mee!

Kom je uit Leiden?
Ben jij eigenlijk best wel trots op jouw stad en wil je iemand op weg helpen om Leiden te leren kennen? Geef je dan op als rondleider! Tijdens de Kick-off op 26 augustus word je voor een dag gekoppeld aan iemand die nieuw is in de stad. Je bedenkt zelf de plekken die je wilt laten zien. Daarnaast helpen wij ook een handje door inde binnenstad allerlei leuke activiteiten voor deelnemers te verzorgen. Zo konden de deelnemers vorig jaar meedoen aan een bierproeverij bij het Stadsbrouwhuis,  gratis één van de Leidse musea en de Hortus Botanicus bezoeken en werden zij ontvangen door de bewoners van het Jan Persijnhofje in Leiden.

Wanneer ben je eigenlijk Leidenaar? Of je nu al jouw hele leven in Leiden woont of pas een paar jaar, dat maakt voor ons niet uit! Als je de stad goed kent en – nog belangrijker – bijzondere en leuke plekken weet dan ben je wat ons betreft een echte ‘local’ en je kunt dan opgeven als rondleider!

Nieuw in de stad?
Hoe ontdek je de leuke plekken in een nieuwe stad waar je pas bent gaan wonen en hoe maak je er nieuwe vrienden? Volgens ons begint het bij het ontmoeten van de mensen die al in de stad wonen en op onderzoek uitgaan. Daarom startte We Are Leiden, samen met betrokken Leidenaren, in 2017 met de Kick-off. Na het succes van vorig jaar, is deze zomer de tweede editie van dit event!

Wanneer ben je nieuwkomer? Nieuwkomers zijn nieuwe bewoners van de stad. Het is een diverse groep van mensen, maar ze kenmerken zich door een nieuwsgierigheid voor hun nieuwe woonplaats. Vorig jaar deden o.a. expats, internationale studenten en ook statushouders met diverse achtergronden mee aan de Kick-off. We zijn op zoek naar nieuwkomers die recent naar Leiden zijn verhuisd en die willen meedoen aan de Kick-off 2018. Uiteraard kunnen ook Nederlandse nieuwkomers die net naar Leiden zijn verhuisd zich opgeven om deel te nemen op 26 augustus.

Impressie van vorig jaar:
Bekijk hier foto’s van alle buddies en hier foto’s van de rest van de dag.

Onderdeel van:

Ondersteund door:

Onder de naam We Are Leiden initieert, organiseert en programmeert Stichting Stadsprogrammering diverse projecten. We Are Leiden gebruikt verhalen die leven in de stad en haar wijken en geeft deze een podium. Het motto 'mensen verbinden, verhalen maken' staat bij ons centraal en zal dan ook altijd in onze projecten terug te vinden zijn.

We Are Leiden – 2018 ©