HUMAN LIBRARY

Dit najaar organiseren we de Human Library in BplusC (locatie Nieuwstraat). Bij de Human Library vinden opnieuw bijzondere ontmoetingen plaats! Tijdens de Human Library kun je een-op-een in gesprek gaan met iemand met een bijzonder levensverhaal, die je doorgaans niet snel spreekt of persoonlijke vragen stelt.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we over ze denken wel met de werkelijkheid? We Are Leiden biedt jou de kans om een-op-een een gesprek te voeren met mensen met bijzondere levensverhalen, maar die door hun levenswijze, uiterlijk, beroep of achtergrond vaak te maken hebben met de vooroordelen van anderen. Een voormalig lid van een islamitische beweging in Egypte, een slachtoffer van verkrachting en iemand die zwaar gehandicapt is: ze zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Geïnteresseerd? Doe mee! 
3 maart
13.00 – 17.00 uur
BplusC Nieuwstraat, Leiden
Entree is gratis

IN ONZE HUMAN LIBRARY, O.A.:

ANKE LATERVEER
Anke komt uit Haarlem en is schrijver. Achter haar vrolijke lach en drukke gepraat schuilt een heftig verhaal. Ze werd namelijk in 2015 door een date, die ze had leren kennen via een datingsite, aangerand in haar eigen huis. Hierdoor kwam een post-traumatisch stressstoornis, die ze bij eerder misbruik opliep, weer in volle heftigheid naar boven. Anke besloot om het debat over seksueel geweld in Nederland aan te jagen en schreef een blog over haar ervaring tijdens de date en over het gesprek met de politie. Dezelfde week zat ze bij het televisieprogramma Pauw en lanceerde ze een campagne met de hashtag #zeghet op social media. Het werd, ongepland en onverwacht, de grootste actie tegen seksueel geweld in twintig jaar. Sindsdien schrijft en spreekt ze nog steeds regelmatig over seksueel geweld, maar ook veel over hoe het dan wél moet, namelijk over leuke en veilige seks.

 

TOMMY SHERIF
Tommy komt oorspronkelijk uit Egypte, maar vluchtte naar Nederland. In Egypte werkte hij voor het Moslim Broederschap, de grootste islamitische beweging wereldwijd. Toen de Egyptische overheid hem ontvoerde en eiste dat hij ging werken als spion, vluchtte hij naar Nederland. Hij is nu erg actief in het vluchtelingendebat en hij maakt theatervoorstellingen en evenement waarin hij zijn eigen vluchtverhaal als uitgangspunt neemt.

 

Onderdeel van:

Ondersteund door:

Onder de naam We Are Leiden initieert, organiseert en programmeert Stichting Stadsprogrammering diverse projecten. We Are Leiden gebruikt verhalen die leven in de stad en haar wijken en geeft deze een podium. Het motto 'mensen verbinden, verhalen maken' staat bij ons centraal en zal dan ook altijd in onze projecten terug te vinden zijn.

We Are Leiden – 2017 ©